Att börja om

Nu var det längesen här. Mycket har hänt men det är aldrig försent att börja om igen! När det händer mycket i ens liv är det lätt att man bara följer med. Man är överväldigad och tappar kontrollen. Tror man. Du bestämmer egentligen själv om du tappar kontrollen eller inte. Visst du kan inte ha kontroll på allt men vissa saker kan ingen ta ifrån dig. Den du innerst inne är. Känner du att du är trött, överväldigad och inte vet vart du ska börja men att du behöver förändring. Ge dig en break. Lägg dig extra tidigt en kväll men bestäm dig för att imorgon tar jag itu med allt. Och då finns inga ursäkter längre. Berätta för din ev familj/partner att du behöver en stund för dig själv imorgon för detta. Var ärlig mot dig själv. Det kan skapa ledsamhet men det är bra. Du har kanske gått en tid där du inte hunnit riktigt ta hand om dig eller varit ditt bästa jag. Men du behöver en riktning. Du behöver bryta mönstret att bara följa med. I små steg kommer du sakta men säkert få tillbaka självförtroendet igen. Du har energin att ta hand om dig men du behöver börja göra aktiva val i din vardag för små saker gör stor skillnad. Gå tillbaka till reflektionsövningarna igen om hur du lever och vad du saknar och behöver. Livet ser kanske annorlunda ut nu och du behöver justera dina prioriteringar här och nu. Ge dig chansen att börja om. Det finns ingen som inte tappar kontrollen ibland och det är en del av processen. Men du har inte tappat kontrollen över dig själv för du är fortfarande samma fantastiska person och med rätt verktyg kommer du stråla igen precis som du förtjänar att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s