Tacksamhet

En sak som många glömmer är att om vi inte uttrycker vad vi är tacksamma för hos en person vi står nära så vet denne faktiskt inte om det. Hade personen vetat om det och känt att du verkligen inte tar det för givet och uppskattar det innerligt hade den nog gjort mer av det. Men av någon anledning så håller vi tillbaka mycket och ser mer av personers dåliga sidor omkring oss. Vi är även mycket bättre på att påpeka dessa sidor vilket i sin tur gör att de känner sig dåliga och tagna för givet. Jag har ju nämnt tidigare att vår hjärna att konstruerad att se det negativa före det positiva så när vi jobbar med detta så är det viktigt att även förstå att det inte bara drabbar oss utan vår omgivning också. Så hur viktigt är inte detta att jobba med. Det finns massor av mer fördelar med att praktisera tacksamhet också några av dessa är: starkare immunförsvar, sover bättre och längre, mer energi, mer medkänsla, mer lycka och glädje och positiva känslor. Då är dessa bara några stycken av många. Jag får verkligen ro i sinnet av att praktisera tacksamhet och det tror jag att även du kommer få. Skicka ett sms, skriv ett brev, uttryck det personligen så länge du bara gör det. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s